TCM Bohemia

Šafrán

Šafrán má zvláštní vůni a kořennou chuť, poněkud nahořklou. 
Žluté barvivo, které šafrán obsahuje, se rozpouští ve vodě a zabarvuje ji krásně do žluta. Je lehounký a do pokrmů stačí špetka. 

Nejvíce se šafrán používá v kuchyni španělské a francouzské, ale nesmí chybět v kuchyni arabské, indické, čínské a latinskoamerické. 
Barví se jím a také aromatizují rozmanité pokrmy - rýže, pilaf, omáčky, polévky, sýry, těsta.

Pro chuťovou intenzitu jej užíváme velice skromně do dušených či vařených rybích pokrmů, polévek, omáček, rizot a sladkých rýžových nákypů, paely, moučníků a jemného pečiva. Pokrmy barví výrazně dožluta. Používá se v malých dávkách, předávkováním jídlo zhořkne

Copyright © 2016 TCM Bohemia, webdesign: JIRAKSTUDIO, developed by UNIPEX CZ s.r.o.

Přihlásit

Přihlásit



Pro vstup do nového e-shopu potřebujete mít registraci na e-mail. Pokud jste se dosud nepřihlašovali přes e-mail, založte si zde prosím novou registraci.

Košík: 0 ks